2015 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

AJURVEDINIO MITYBOS REŽIMO SVARBA

Vienas iš Visatos dėsnių – tai laiko dėsnis. Su tuo susiję tai, kaip mes turime gyventi ir laikytis dienos ir maitinimosi režimo. Laikas mus įstato į tam tikrus rėmus ir mes turime žinoti kokiu metu, kokius produktus valgyti. Jeigu žmogus seka laiko nurodymus ir viską atlieka laiku: laiku valgo tinkamus produktus, tai tampa sveiku žmogumi.
Ajurvedoje apie dienos ir mitybos režimo laikymąsi paaiškinta taip: 50 procentų ligų mūsų gyvenime išvengsime, jeigu laikysimės dienos ir maitinimosi režimo. Likusieji 50 procentų ligų mūsų gyvenime ateina kaip mūsų ankstesnių nuodėmių rezultatas ir juos jau reikia gydyti. Jie ateis, nepaisant ar mes laikomės dienos ir mitybos režimo, ar ne… Bet tie žmonės, kurie laikosi dienos ir mitybos režimo yra daug pranašesni ligų gydyme už tuos, kurie nesilaiko. Kodėl? Todėl kad kai žmogus laiku miega, laiku nemiega, laiku valgo, laiku atlieka įvairias veiklas – šiame žmoguje savaime pradeda kauptis jėga. Tam tikra psichinė jėga.




Saulė ir Mėnulis mums teikia dviejų rūšių jėgas. Saulė mums teikia Tedžas – aktyvumo energiją, leidžiančią mums būti aktyviems. Bet tas pats Tedžas leidžia ir palaikyti mūsų imunitetą, mūsų virškinimą. Mėnulis teikia mums Odžas – universaliąją energiją – neliečiamąją atsargą. Kai, pavyzdžiui, žmogus net ir praeitame gyvenime panaudojo prievartą prieš kažką, tai reiškia, kad kažkuriuo momentu prievarta bus panaudota prieš jį, jeigu tik jis šios nuodėmės neatpirko savo dvasine praktika.





Pavyzdžiui, jis nespėjo to atpirkti dvasine praktika ir atėjo laikas, subrendo karma, ir prieš jį naudojama agresija. Kokia? Pavyzdžiui, į jo kūną papuola gripo virusas ir ten ramiai vystosi. Kodėl jis vystosi? Tik todėl kad žmogui atėjo laikas atidirbti savo nuodėmes. Sakykime, kad tuo metu žmogus laikosi maitinimosi ir dienos režimo, tai kas tada vyksta organizme? Skubiai aktyvuojasi imunitetas, tai yra organizmo apsauginės jėgos. Pas tokį žmogų yra jėgų būti atspariam, stipriam ir sugebančiam susitvarkyti su šiuo virusu. Toks žmogus, jeigu staiga ir suserga, netgi pasireiškia išoriniai gripo simptomai, pirma jie bus labai silpni, antra – jie praeis beveik be gydymo. Žmogui, kada jis susirgo, pakanka tą dieną paprasčiausiai pasninkauti, arba, tarkime, pagerti citrininės arbatos arba paprasčiausiai gerti tik vandenį. Ir viskas! Imunitetas toks stiprus, kad su tokia virusine infekcija sugeba labai greitai susitvarkyti. Lygiai taip pat su peršalimu ir kitomis ligomis.
Taigi: dienos ir maitinimosi režimo laikymasis teikia daug naudos. Mūsų didžiausia problema yra tame, kad mes nepakankamai tai suvokiame.




Informacijos šaltiniai: audioveda.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą