2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis

VAKARIENĖ PAGAL AJURVEDĄ

Tinkamiausias laikas vakarienei yra 6 – 7 val. vakaro. Šiuo metu jau saulė leidžiasi už horizonto ir maistas turi būti toks, kuris virškinamas padedant Mėnulio energijai. Tai yra daržovės, kurios auga ant žemės, pavyzdžiui, kopūstai, baklažanai, cukinijos. Bulvės čia netinka. Bulvėse yra visos trys gunos, bet Dorybės jose labai mažai, daugiausiai yra aistros ir neišmanymo. Jeigu bulves valgyti atskirai nuo visko, jos neigiamai veikia imunitetą.





Taigi tiesiog bulves valgyti yra nerekomenduojama. Taigi bulves būtinai reikia valgyti su kitomis daržovėmis: gaminti įvairius daržovių ragu. Be daržovių vakare labai tinka valgyti riebius rauginto pieno produktus, tokius grietinė. Pavyzdžiui, labai tinka toks pieno produktas kaip grietinėlė. Pienas tinka taip pat, nes visi šie produktai turi stiprų ryšį su Mėnuliu. Pienas turi tik Mėnulio energijos. Labai tinka daržoves gaminti ne vandenyje, o piene arba netgi grietinėlėje, jeigu tai leidžia žmogaus virškinimo traktas ir piniginė. Daržoves troškinant piene galima naudoti ir bulves, ir netgi morkas, nors jos auga po žeme ir turi saulės energijos. Kai daržovės troškinamos piene, jos netenka negatyvių savybių ir žmonės, kurie vartoja tokius daržovių ragu, neįgaus jokių negatyvių charakterio savybių.
Šiuo metu taip pat tinka valgyti sūrį. Yra toks Adygėjo sūris, kurį galima apkepti ir dėti jo į jau paruoštus patiekalus. Gaunasi labai skanus, stotus ir plataus spektro patiekalas. Žmogus, įjungęs fantaziją, tikrai gali paruošti puikius patiekalus be ryžių ir duonos.




Vakarienės patiekalams tinka naudoti saldžius Mėnulio prieskonius. Pavyzdžiui, pankolį, saldymedžio šaknį. Nors jie ir nestipriai Mėnulio energijos prieskoniai – juos naudoti galima. Galima nedideliais kiekiais naudoti muskatą, gvazdikėlius, kvapnųjį pipirą. Nepageidaujama naudoti tokių prieskonių, kurie tonizuoja mūsų psichiką, nes jie trukdys mums užmigti. Tokie prieskoniai yra cinamonas, anyžiai – jų vakare naudoti netinka. Iš esmės vakarienei tinka ir kardamonas. Taip pat vakare netinka naudoti aštrių prieskonių, pavyzdžiui, juodieji pipirai. Jeigu žmogus vakare valgys aštrų maistą – jis nuo to kvailės.
Vėliau, negu 19 val. ajurveda valgyti nerekomenduoja, nes netgi Mėnulio energijos turintys produktai virškinami naudojat organizmo energiją. Virškinimo procesas įtempia mūsų organizmą. Iki 22 val. jau viskas turi būti suvirškinta.






Paskutinis dalykas, ką vakare vartoja protingas žmogus – yra šiltas karvės pienas. Pienas turi būti karštas arba šiltas. Į pieną taip pat gali įdėti prieskonių, kurie padeda pieną suvirškinti: kardamonas, pankolis, muskato riešutas, kartais kvapnusis pipiras. Prieskoniai tinka tik tie, kuriuos asmeniškai atsirinkote pagal jums patinkantį jų kvapą.
Pieno vartojimas vakare mums teikia ne tiek baltymus, riebalus ir angliavandenius ir ne kilokalorijas, kurios mums taip rūpi. Pienas, būtent karštas karvės pienas, pagal ajurvedą, yra gyvenimo eliksyras. Tai vienintelis produktas, kuris tiesiogiai formuoja mūsų protą. Mūsų subtiliajam protui jis teikia du dalykus: stiprybę ir švarą. Visoje visatoje nėra nieko kito, kaip tik karvės pienas, kuris taip stiprintų ir valytų protą.
Vedose sakoma, kad žmogus, kuris dirba su savimi ir nevartoja karvės pieno, tai labai apsunkina sau šį kelią. Todėl net žmonės, kurie nemėgsta karvės pieno, turintys alergiją laktozei – pieną turi vartoti bent kaip vaistą. Nors po labai mažai. Galima pieną su pipete užlašinti ant liežuvio šaknies. Netgi tokio kiekio pakaks, kad jis gerai įtakotų subtilųjį proto kūną. Keli užlašinti pieno lašeliai gal net nepateks iki skrandžio, bet labai teigiamai paveiks subtilųjį kūną ir tai yra labai svarbu.





Informacijos šaltinis: audioveda.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą