2015 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis

PRODUKTAI DORYBĖS GUNOJE

Štai visi produktai, esantys dorybės gunoje, kurie didina žmogaus gerąsias charakterio savybes, suteikia jam optimizmo ir didina pozityvų mąstymą:
BANANAI turi dorybės savybių. Pagal Vedų žinias, jis gerina mūsų psichines funkcijas. Bananas veikia žmogaus mintis ir emocijas, tai yra jo kairįjį pusrutulį ir visą organizmo kairiąją pusę. Mūsų kairėje pusėje yra mintys ir emocijos, taigi jeigu mūsų mintys ir emocijos netinkamos, pavyzdžiui, mes galvojame apie kažką negerą, jaučiame emocinį nestabilumą, tai rytais galima valgyti bananą ir jis suteiks mums jėgų. Rytais valgant bananus padidėja optimizmas, charakterio švelnumas. Bananas taip pat normalizuoja širdies ritmą, teigiamai veikia plonąjį žarnyną, ramina skydliaukę, padeda iš kepenų pašalinti tulžį.


ANYŽIAI, kaip dorybės gunoje esantys prieskoniai - tinka visiems. Anyžiai žmogaus charakteriui suteikia sąžiningumo, optimizmo.
Anyžiai veikia centrinę mūsų organizmo dalį, mūsų veiksmus, poelgius.
Nuo mūsų veiksmų kenčia visi organai, esantys centre - gerklė, gerklos, trachėja, skrandis, lytiniai organai. Visi šie organai gydomi anyžiais. Anyžiais drąsiai galite gydyti negaluojantį skrandį.







ŽVAIGŽDINIAI ANYŽIAI - saldaus skonio prieskonis. Didina žmogaus švelnumą ir skatina gyvenimo džiaugsmą. Šis prieskonis didina patrauklumą. Patrauklumas - taip pat charakterio savybė, kuri ypač reikalinga moterims jauname amžiuje. Moterys mano, kad patrauklumas priklauso nuo makijažo ir kitų grožio priemonių, bet iš tiesų patrauklumas sklinda nuo charakterio. Netgi negražus žmogus gali labai gražiai šypsotis ir jo šypsena gali būti labai maloni. Su savo šypsena jis gali pavergti merginų širdis, netgi jeigu jos veidas negražus. Taigi yra jėga, kuri skleidžia patrauklumą ir žvaigždiniai anyžiai turi šios jėgos. Žvaigždinius anyžius galima valgyti. Taip pat šis prieskonis normalizuoja smegenų kraujotaką, skrandžio rūgštingumą, bronchų tonusą. Jeigu dažnai kenčiate nuo bronchito - žvaigždiniai anyžiai jums labai padės. Žvaigždinis anyžius veikia žmogaus organizmo centrą ir dešinįjį smegenų pusrutulį. Taigi žvaigždiniai anyžiai gydo organizmo centre esančius organus: skrandį, lytinius organus, gerklas ir taip toliau. Taip pat gydo šlapimo pūslę, šlaplę, stuburo raumenis, stuburą.


RAUGERŠKIS - dorybės gunoje esanti uoga. Uoga didina optimizmą, todėl žmonės, kurie linkę į depresiją, rytais turėtų valgyti raugerškį. Raugerškis - geriausia depresijos gydymo priemonė. Vakare šios uogos valgyti nereikia, nes vakare reikia nurimti, ruoštis miegui. Truputį šios uogos galima dėti ir į pietų patiekalus, kaip prieskonį. Tai padidins maisto dorybės savybes. Raugerškis normalizuoja smegenų kraujotaką, antinksčių veiklą, skydliaukę, gerina širdies darbą. Kaip ir visi produktai, esantys dorybės gunoje - padidintas organų funkcijas sumažina, o nepakankamas - padidina.








VYNUOGĖS didina harmoniją tarp žmonių, polinkį mylėti, būti harmonijoje, pozityvą, rūpinimąsi kitais. Labai naudinga vynuoges valgyti moterims, nes meilumas, rūpinimasis ir švelnumas yra gerosios moterų charakterio savybės, susijusios su moteriškų hormonų funkcijomis. Vynuogės gerina moteriškų hormonų funkcijas. Vynuogės veikia kairįjį smegenų pusrutulį ir organizmo centrą, todėl gydo širdį, kasą. Nepaisant to, kad vynuogės saldžios, jeigu jos valgomos ryte - gerės kasos funkcijos. Vynuogės gydo kairės pusės ir centro žarnyną ir kitus organus. Vynuogės yra įvairių spalvų ir skirtingiems žmonėms tinka skirtingų spalvų vynuogės. Paprasčiausiai pažiūrėkite į vynuoges ir jeigu jums jų spalva nepatinka, reiškia šios vynuogės jums netinka. Jeigu spalva patinka - vadinasi valgykite jas, jos jums tinka. Čia kalba eina apie protą - patinka ar nepatinka. Taip pat vynuogės suaktyvina antinksčius. Vynuoges valgyti po pietų - nerekomenduojama, tai kenksminga sveikatai. Ryte jas gali valgyti visi, ypač hipertonikai, jeigu vynuogės valgomos po pietų, bus didelių problemų su spaudimu.


VYŠNIOS, tai produktas, kuris didina optimizmą, kartu su optimizmu ir kitus charakterio bruožus, tokius kaip švelnumą, ramybę ir harmoniją su aplinkiniais. Optimizmas reiškia kraujas. Pasirodo, kad anemija atsiranda nuo pesimizmo, apatijos. Pesimizmas, apatija, depresyvumas iššaukia anemiją organizme, tiesiog nesigamina raudonieji kraujo kūneliai, sumažėja kraujo funkcijos. Vyšnios gydo depresiją ir atstato kraujo funkcijas. Vyšnia taip pat gerina smegenų kraujotaką, kraujo cirkuliaciją širdyje, blužnyje ir smulkiose kraujagyslėse. Jeigu yra sutrikusi kraujagyslių cirkuliacija ir audinys prastai aprūpinamas krauju, greitai šąla - vyšnios gali tai atstatyti, aktyvina šių kraujagyslių veiklą.








KRIAUŠĖS turi didelę optimizmo jėgą, džiaugsmo, atsparumo, įtakoja dešinįjį smegenų pusrutulį. Jeigu žmogus per dieną išnaudoja daug valios jėgų, pavyzdžiui, vadovauja žmonėms, kriaušė atstato šias jėgas. Kriaušes reikia valgyti ryte. Kriaušės labai tinka kai reikia laikyti egzaminus. Ryte suvalgyta kriaušė teikia valios ir atsparumo. Kritinėmis dienomis reikia daugiau valgyti dorybės gunos produktų, o kriaušė tokiu atveju labai tinka. Labai blogai, kad studentai dažniausiai daro atvirkščiai: kasdien geria kavą, tada ateina pas dėstytoją ir sunkiai suvokia dėstytojo užduotą klausimą… Persitempimas nuo nemigos ir kavos nepadeda prisiminti ir to, kas anksčiau išmokta.


MELIONAS taip pat priskirtinas prie dorybės gunos produktų, nors jame yra aistros elementų. Pagrindinė charakterio savybė yra švelnumas ir paprastumas. Įdomu tai, kad jis įtakoja dešinįjį smegenų pusrutulį, o paprastumo savybės veikia kepenis. Pasirodo, kad melionas gali gydyti kepenis, atstato kepenų funkcijas, bet melioną reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų. Tinkamiausias laikas melioną valgyti antroje dienos pusėje, po dviejų - trijų valandų po pietų. Melionas turi labai daug pranos, nes labai vandeningos jos ląstelės. Kuo vandeningesnė, tvirtesnė struktūra organizme, tuo daugiau pranos arba gyvenimo energijos tas organizmas turi. Kai žmogus valdo melioną, jo organizme taip pat stipriai daugėja pranos ir viskas pradeda judėti, žarnynas pradeda susitraukinėti, šlapimo pūslė, inkstai pradeda dirbti ir visos nereikalingos medžiagos pasišalina iš organizmo. Jeigu meliono valgysite per daug, tai iš organizmo pasišalins ne tik nereikalingos, bet ir naudingos medžiagos, todėl melioną reikia valgyti saikingai.








AUKSINĖ ŠAKNIS (Rhodíola rósea) naudojama kaip prieskonis ir tik ryte. Ji turi kartoką skonį, bet ajurveda jį priskiria prie saldaus skonio, taip kaip ir pieną. Atrodo nieko ten saldaus nėra, bet pienos skonis - saldus. Jeigu iš šio augalo pasidarysite arbatą ir pauostysite - pajausite saldų kvapą, nežiūrint į tai, kad pats produktas kartokas. Taigi jį naudoti reikia mažais kiekiais, labai mažais, kaip prieskonį saldiems patiekalams. Auksinė širdis didina organizmo atsparumą ir optimizmą. Šie du pagrindiniai charakerio bruožai gydo depresiją, o auksinė šaknis turi tiek galios, kad žmogų gali ištraukti iš labai sunkios krizės, susijusios su sunkia liga, depresija, netektimis ir taip toliau. Jeigu šį prieskonį naudosite dieną, jis gali perkaitinti organizmą, todėl vartokite tik ryte. Auksinė šaknis normalizuoja nervų sistemos veiklą, hipofizį, kuris normalizuoja kitus hormoninius organus. Gydo skrandį, kasą, inkstus, sąnarius.


KARDAMONAS žaliasis rekomenduojamas visiems ir jį galima vartoti bet kuriuo paros metu. Netgi naktį kardamoną galima naudoti maistui. Kardamonas suteikia švelnumo. Švelnumas reiškia kraujagyslės. Žmogus, kuris neturi švelnumo - serga kraujagyslių ligomis. Kardamonas turi didelę švelnumo jėgą, dėl to gydo organizmo kraujagysles, ypač širdies. Jai veikia kairįjį smegenų pusrutulį, o širdis kaip tik yra kairėje pusėje. Kardamonas normalizuoja nervų sistemos tonusą, gerina smegenų kraujotaką, gydo kasą.








AVIETĖS didina žmogaus gyvenimo džiaugsmą ir optimizmą. Vaikai labai mėgsta avietes, nes jie dažnai džiaugiasi. Avietės veikia dešinįjį smegenų pusrutulį. todėl veikia visus dešinės pusės organus. Jeigu išsivystę chroniški procesai, tai avietės aktyvizuoja gydymą. Nuostabiausia, kad avietės normalizuoja rūgštingumą. Be avietės rūgštingumą neutralizuoja pankolis ir saldymedis. Avietės ir išvardinti produktai gydo gastritus. Avietes reikia džiovinti, o ne virti. Uogienes irgi galima gaminti, bet efektyvesnės yra džiovintos avietės. Šaldyti produktai išsaugo savo charakterį, bet pranos - ne. Gyvenimo energija išlieka tik džiovintuose produktuose.


MANGO turi didelę patrauklumo jėgą, didina grožio jausmą. Dėl to mango laikomas vaisių karaliumi. Mango taip pat veikia hormonines funkcijas, ir visose srityse, abu smegenų pusrutulius ir organizmo centrą. Dėl to mango labai naudingas produktas. Mango naudingas tik sunokęs. Mango kauliukas (jį valgant) apsaugo nuo virusinio hepatito arba Botkino ligos. Jeigu tris kartus per dieną jūs truputėlį atsikandate mango kauliuko ir pakramtote prieš valgį - galite gyventi šalia sergančių virusiniu hepatitu žmonių ir neužsikrėsite. Mango kauliukas užmuša hepatito virusą. Mango šaknis ir mango medis visiškai užmuša hepatito virusą. Mango gydo kepenis, nervų sistemą, atstato nervų sistemos funkcijas.






MEDUS - tai meilės energijos koncentracija, todėl kiekvienas žmogus turi sau išsirinkti medaus rūšį, kuri jam patinka. Tuo tikslu reikia anksti ryte, iki 8 val., eiti į turgų ir uostyti įvairias medaus rūšis. Jeigu kvapas lengvas, šviežias, malonus ir vėsus, reiškia šita medaus rūšis Jums tinka. Jeigu kvapas saldus ir šiltas - reiškia netinka. Liepų medų galima valgyti nakties metu. Barkūno medus gerina imunitetą. Gėlių medus tinka ryte ir per pietus, suteikia psichinį tonusą kaip ir kalnų gėlių medus. Grikių medus ramina ir kartu pagyvina. Skirtingos medaus rūšys turi skirtinus poveikius.


ŠALTALANKIS didina gerumą. Gerumas susijęs su hormoninėmis funkcijomis, o pyktis hormonines funkcijas blogina. Pas moteris padidėja pyktis, kai prasideda menstruacijos, todėl šaltalankis labai naudingas tuo metu. Šaltalankis iš karto nuramina. Šaltalankis veikia Venerą. Žiemą šaltalankį reikia valgyti džiovintą, o vasarą - šviežią.








KVIEČIAI yra daugiausiai dorybės turinti grūdinė kultūra. Veikia žmogaus mąstymą, protinius sugebėjimus. Kviečiai veikia kairįjį smegenų pusrutulį ir stiprina mintis, emocijas. Vedose sakoma, kad jeigu žmogus nori būti protingas, kad jo smegenys dirbtų gerai, kad pasiektų savo tikslų, privalo valgyti grūdines kultūras, ypač kviečius. Yra trys pagrindinės grūdų valgymo taisyklės. Pirma - grūdus reikia valgyti laiku, tai yra nuo 11 iki 14 val. dienos. Kitu metu grūdų valgyti negalima. Grūdai, valgomi kitu metu, naudos neduoda, tiesiog daro žalą organizmui. Antra taisyklė - grūdai turi būti pagaminti su meile, nes į juos sudedama proto galia. Labai rimtai reikia kreipti dėmesį į tai, nes kitu atveju protas bus neramus. Tai viena iš ajurvedos taisyklių. Kviečiai žmogui teikia ramybę ir susitaikymą. Kviečiai stabilizuoja nervų sistemą, aktyvina protinę veiklą. Trečioji taisyklė - valgyti tiek, kiek reikia, kiek tinka pagal jo sveikatą. Taigi grūdinių kultūrų kiekiui reikia skirti didelį dėmesį. Daržovių, salotų Jūs galite suvalgyti ir daugiau, bet gūdų niekada negalima valgyti daugiau, negu reikia. Jeigu grūdų valgote per daug, Jūsų protiniai sugebėjimai atsijungia, negalite susikoncentruoti. Kai Jūs žiūrite į patiekalą, kurį norite suvalgyti, ten yra grūdinio maisto kiekis. Pažiūrėkite į jį ir suprasite kiek jums gana ir kiek jau per daug. Tada valgykite mažiau. Jeigu labai norite valgyti - geriau suvalgykite daugiau daržovių. Būna, kad akys mato, jog mažai grūdinio maisto, bet reikia išmokti vizualiai teisingai įvertinti kiekį ir grūdų valgyti tik tiek, kiek reikia. Žiūrint į grūdų kiekį porcijoje galvokite: ar mano dėmesys sumažės, jeigu aš tiek grūdų suvalgysiu? Organizmas atsakymą žino ir Jūs pamatysite, kad jeigu duonos per daug, atsipjaukite mažiau.


RYŽIAI charakteriui suteikia tvirtumo ir sąžiningumo, dėl to jie labai gerai gydo kepenis. Ryžiai veikia dešinįjį smegenų pusrutulį ir stiprina valią. Taigi jeigu kepenys nesveikos - reikia valgyti ryžius. Žinoma ryžiai valgomi tik pietų metu. Vieni žmonės gali valgyti daug grūdų, kiti mažai. Tai susiję su žmogaus atmintimi. Jeigu žmogaus atmintis stipri - jam reikia valgyti daugiau grūdų, jeigu atmintis silpna - grūdų reikia valgyti mažiau.








SLYVOS charakteriui teikia ramybę. Ramybė, saikingumas gerai veikia Saturną. Gerina smegenų kraujotaką ir normalizuoja kraujagyslių sistemą. Jeigu sergate hipertonija, jeigu turite problemų su kraujagyslėmis, pavyzdžiui, pasikeičia atmosferos slėgis ir Jums prasideda kraujagyslių spazmai, ar panašiai, reiškia Jums reikia valgyti kuo daugiau slyvų. Slyvas galima valgyti per pietus, džiovintas slyvas galima dėti į patiekalus. Dažnai jos dedamos į ryžius, daro plovą. Ryte galima valgyti šviežias slyvas, o žiemą ir ryte džiovintas.


JUODIEJI SERBENTAI - žmogui teikia ramybę, gerumą. Juodieji serbentai veikia dešinįjį smegenų pusrutulį, o tai reiškia, kad gydo plaučius, kepenis.
Juodieji serbentai gerai veikia smegenų kraujotaką. Juodieji serbentai turi priešuždegiminį poveikį, taip pat gerai veikia moteriškus negalavimus.








SALDYMEDŽIO ŠAKNIS yra prieskonis, nors dauguma žmonių galvoja, kad tai tiesiog vaistai. Ją naudoti reikia tik rytais, o dieną ir vakar naudoti negalima. Saldymedžio šaknis turi didelę optimizmo galią, todėl veikia kaip puikus antidepresantas. Kiniečiai saldymedžio šaknį laiko geresni vaistu negu ženšenis. Saldymedis veikia hormonines funkcijas, gydo kepenis, skrandį, labai gerai gydo ir aktyvizuoja nervų sistemos veiklą. Ši šaknis saldi, saldesnė už cukrų.


PANKOLIS veikia organizmo centrą, mūsų poelgius. Pati svarbiausia charakterio savybė yra tvirtumas ir ramybė, todėl pankolis gydo visus uždegiminius procesus organuose, kurie yra žmogaus organizmo centrinėje dalyje.
Pankolis yra labai puikus vaistas.
Kardamonas ir pankolis yra du prieskoniai, kurie naudingi visiems ir visada. Pankolio galima dėti į bet kokį vaistų mišinį ir jis teiks gerus rezultatus.








DATULĖS veikia organizmo centrą, žmogaus poelgius ir reikia žinoti, kad datulės labai pakelia proto tonusą. Datules reikia valgyti žmonėms, kurie užsiima dvasine praktika, linkę į užsiimti savimone. Datulės ilgina aktyvų ilgaamžiškumą, didina žmogaus gebėjimus išgyventi, būti darbingu. Datulės sėkla yra Tibeto vaistas ilgaamžiškumui didinti. Sumaltas datulės kauliukas labai naudingas, bet jį sumalti labai sunku. Paprasčiausias būdas - jį tarkuoti su dilde. Vieno sumalto datulės kauliuko užtenka 5 litrams vandens, kad išvirti arbatą. Vandens skonis nepakis, bet šio vandens tonusas stipriai pakils. Tokio gėrimo negalima gerti prieš naktį, tik ryte. Jeigu vyras tingus, guli, nenori nieko veikti, ryte į jo maistą įberkite datulės kauliuko miltelių ir jis jau negalės toliau ramiai gulėti ant sofos. Datulės gydo stuburą, trachėją, stemplę, skrandį, žarnyną, lytinius organus. Datulės - labai stiprus vaistas.


PERSIMONAS teikia meilę, didina harmoniją tarp žmonių, švelnumą, rūpestį, optimizmą. Persimonai gerai veikia kremzlinius audinius, gydo kataraktą. Galima tris persimono kauliukus pradurti, suverti ant apyrankės, ir nešioti du mėnesius ant abiejų rankų. Taip nešiojami persimono kauliukai saugos nuo kataraktos progresavimo. Persimonai veikia sąnarių audinius, juos gydo, ypač padeda, kai yra deformacija. Taip pat gydo skrandį, trachėją, žarnyną, turi priešuždegiminį poveikį.








ŠAFRANAS turi labai didelę galią. Šafranas yra vadinamas prieskonių karaliumi. Šafranas - pats gražiausias prieskonis, jis didina žmogaus grožį. Šafranas taip pat žmogui suteikia gyvenimo džiaugsmo, optimizmo, aktyvizuoja visas hormininės funkcijas ir veikia kaip antidepresantas. Šafranas yra ir pats brangiausias prieskonis, bet užtenka per dieną suvalgyti 1 - 2 šafrano kuokeles ir pajausite didelius psichinius pokyčius, tonuso pakilimą.


ERŠKĖTROŽĖ arba rožė, rožių žiedlapiai teigiamai veikia visus organus, o jos šaknis - pati geriausia priešuždegiminė priemonė. Pats geriausias gėrimas, tai erškėtrožių gėrimas, jis naudingas ir ryte, ir dieną, ir vakare, ištisus metus, bet kuriuo metų laiku. Jeigu pagaminsite gėrimą iš dviejų dalių erškėtrožių ir vienos dalies Sudano rožės, rezultatas bus dar geresnis. Toks gėrimas stiprina organizmą, suteikia stabilumo, psichinį ir fizinį stabilumą, ramina uždegimus, jeigu organizmas nusilpęs - padidins jo tonusą.








OBUOLIAI didina sąžiningumą, tokiu būdu gydo kepenis. Kai žmogus stipriai apgaudinėja - sutrinka jo kepenų fermentinės funkcijos ir obuoliai tai atstato. Obuoliai nuima sąnarių įtampą, normalizuoja virškinimo traktą, nuramina jį.
Informacijos šaltiniai: audioveda.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą